Kolmas, erilainen vuosi

Heippa vaan pitkästä aikaa!

Täällä ollaan Nashvillessä, korona-karanteenissa vielä vajaan viikon verran. Melkolailla maailma on muuttunut viime maaliskuusta, kun palasin Suomeen koulun vaihduttua viikon varoitusajalla täysin etäopinnoiksi. Kesä Suomessa oli itselle tärkeä aika hengähtää ja sopeutua uuteen normaaliin. Vaikka tilanne Suomessa on suhteellisen hyvä verrattuna vaikka Yhdysvaltoihin, jää mennyt kesä varmasti mieleen erilaisena aikana.

Viimeisiä päiviä Suomessa vietin tutkimalla Etelä-Konneveden kansallispuistoa.

Nyt on kuitenkin tarkoitus palata kouluun, suurien varotoimien ja muuttuneiden toimintatapojen saattelemana. Tällä hetkellä 4 USAn Top-15 koulusta sanoo päästävänsä kaikki halukkaat opiskelijat kampukselle, joista Vanderbilt on yksi. Iso osa päästää vain osan opiskelijoista, ja osa on päättänyt pitää kaikki opiskelijat etänä. On jännä nähdä, kuinka hyvin opiskelijat tottuvat uusiin normaaleihin maskien käytöstä ja etäisyyden pitämisestä, joka taas määrää kuinka hyvin koulu onnistuu viruksen torjumisessa, ja jatkuuko koko syksy hybridimallina vai joudutaanko palaamaan etäopiskeluun.


Tämä syksy on muutenkin erilaista aikaa USAssa, koska muutaman kuukauden päässä häämöttävät presidentinvaalit joita puidaan jo täydessä vauhdissa. Jatkaako Trump presidenttinä, vai vaihtuuko valta Demokraattien Joe Bidenille? Tästä varmasti puhutaan päivittäin kampuksella.

Omalta kannaltani syksy näyttää kovin erilaiselta myös väittelyn suhteen. Kaikki turnaukset ovat videokokousten välityksellä, joka tuo omat haasteensa english as a second language -opiskelijoille, kuten itselleni. Internetin välityksellä on hankalampi ymmärtää nopeaa puhetta, varsinkin jos yhteys on hidas. Jännittää myös kuinka muut väittelijät ymmärtävät omaa puhettani, koska aksentti varmasti vahvistuu videon välityksellä eikä kehonkieltä ole yhtä helppo tulkita. Nähtäväksi jää kuinka turnaukset sujuvat!

Toisaalta, tämä syksy on oiva aika palata maastossa liikkumisen pariin. Vaikka lämpötila Nashvillessä kohoaa 30. celsiukseen koko elokuun ajan ja mahdollisesti vielä pitkälle syyskuuhunkin, on Nashvillessä monia luontopolkuja ja vaellusreittejä, joissa on paitsi helppo rentoutua, myös helppo pitää etäisyyttä muihin ihmisiin. Koronavirustilanne Nashvillessä on kohtuullinen USAn mittakaavalla, mutta ei silti millään lailla ideaali. Uusia tartuntoja pääkaupunkiseudulla on ollut jatkuvasti yli sata päivässä, paikoin yli kaksi sataa. Ravintolat ovat auki, mutta suurin osa tarjoilee vain noutoruokaa. Turisteja näkyy edelleen, vaikkakin pienemmissä määrin kuin normaalisti.


Ruoanlaitto on ollut karanteenin kohokohtia.

Viime päivät ovat itsellä kuluneet rauhallisesti. Päivän paras hetki on tällähetkellä ruoanvalmistus, ja päivät koostuvat pitkälti videokokouksista tai kansainvälisten opiskelijoiden orientaatiovalmennuksesta, kirjan lukemisesta tai musiikin kuuntelusta. Myös käytännön asioita on pitänyt hoitaa paljon puhelimitse. Koulussa minulla on tälle syksylle viisi kurssia, joista kolme täysin etänä ja kaksi hybridimallina. Kurssit ovat pääpainoitteisesti taloustieteen kursseja, mutta mukaan mahtuu myös arabiaa ja väittelykurssi.

Comments

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii

Väittelyturnaus Chicagossa