Syksyn kuulumisia

 Eletään lokakuun loppupuolta, ja Halloween lähestyy! Vaikka tänä vuonna se(kin) näyttää erilaiselta, pursuavat kaupat erilaisia koristeita, pukuja ja herkkuja. Myös joulukuuset löysivät tiensä Walmartiin jo reilu kuukausi sitten. Nashvilleen kuuluu hyvää, elämään mahtuu tällä hetkellä koulua, ulkoilua, kesätyönhakua ja kämppäkavereiden kanssa ajanviettoa.

Korona-ajan lempiharrastuksiin kuuluu ehdottomasti ulkoilu ja vaeltaminen.

Akateemisesti tämä syksy on ollut tähän mennessä raskain, ja kurssit vaativat opiskelua ennätyksellisen paljon. Välillä tuntuu, että päivästä loppuvat tunnit kesken, eivätkä koulutyöt silti ole valmiina. Mutta hyvä puoli on, että aika lentää kuin siivillä, ja kurssit ovat työmäärän lisäksi todella mielenkiintoisia ja oppimista tapahtuu päivittäin hurjan paljon!

Smoky Mountain -kansallispuiston maisemia

Vanderbiltin yliopisto on hoitanut koronatilanteen todella hyvin. Kaikki opiskelijat ja henkilökunta testataan viikoittain, ja sairastuneiden lähikontakteja valvotaan tarkasti. Kokoontumisia on rajoitettu rankasti, ja ihmiset tapaavat toisiaan vain pienissä ryhmissä. Mitkään viralliset klubit ja kerhot eivät juurikaan pidä kokouksia kasvotusten. Vaikka tuntuukin, että henkilökohtainen vapaus on kompromisoitu, on yleinen turvallisuus ja yhteisön terveys itselleni, ja varmasti monelle muull tärkeämpiä tämänhetkisessä tilanteessa. Olen todella onnellinen että sain jatkaa opintoja USAsta käsin, eikä tarvinnut kamppailla aikaeron ja muiden haasteiden kanssa etäopintoja Suomessa suorittaen.


Väittelyturnaukset ovat tänä syksynä olleet vähäisiä, vaikka kiinnostavia aiheita riittäisi, sillä USAn presidentinvaalit lähestyvät ja maailmalla tapahtuu koronaviruksen ulkopuolellakin. Muutamia turnauksia on järjestetty netissä, ja itse osallistun tänä vuonna ainakin kahteen verkossa järjestettävään turnaukseen. on ihailtavaa, kuinka nopeasti erilaisia alustoja kehitettiin jotta viralliset väittelyturnaukset voivat jatkua. 

Yöt kylmenevät myös täälläpäin. Telttaretkellä lämpötila tippui yöllä pakkasen puolelle.

Lähestyvät presidentinvaalit näkyvät koulussa ehkä eniten opiskelijoiden some-käyttäytymisessä, sekä yleisenä puheenaiheena. Moni muistuttaa seuraajiaan äänestämään vaaleissa, ja jakaa omia syitään kannattaa tiettyä ehdokasta. Yliopisto on ideologisesti enemmän vasemmalle kallistuvaa kansaa, kun taas Nashvillen ulkopuolella tilanne on päinvastainen. On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu vaali-iltana ja sitä seuraavina päivinä, kun ääntenlasku tulee jatkumaan vielä useita päiviä marraskuun 3. jälkeenkin lisääntyneen kirjeäänestyksen seurauksena.


Comments

  1. Hei!

    Olisin kiinnostunut Vanderbiltin yliopistosta, ja mietin, tietäisitkö minkälaisilla Suomen ylioppilasarvosanoilla tänne olisi mahdollista päästä? Haluaisitko ehkä kertoa, millaiset arvosanat sinulla oli, kun pääsit sisään? Ymmärrän hyvin, jos et halua, mieleeni tuli vain kysyä, koska Yhdysvaltojen ja Suomen arvosanoja on vaikeaa verrata.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii

Väittelyturnaus Chicagossa