Väittelyturnaus Chicagossa

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Eilen aamulla palasin viikonloppureissulta Chicagosta, jossa osallistuimme kouluni joukkueen British Parliamentary -tyyliseen väittelyturnaukseen. En ollut aiemmin käynyt kyseisessä kaupungissa, joka on USAn kolmanneksi suurin kaupunki. Suora lento kesti vajaat kaksi tuntia eli matka taittui kivuttomasti.





Turnaus oli keskikokoinen, mukana taisi olla vajaaat 40 kahden henkilön tiimiä, ja hiukan alle 10 koulua. Turnaukset ovat siitä hauskoja, että siellä oppii nopeasti tunnistamaan tuttuja väittelijöitä joita kohtaa useissa turnauksissa, mutta myös tuomareita. Monella kilpailijalla on mieleenpainuva väittelytyyli. Joidenkin tyyli on hyvin agressiivinen, kun taas toiset luottavat huumorilla höystettyyn puheeseen jonka muistaa pitkään turnauksen jälkeenkin.



Meidän koulu voitti parhaan puheenpitäjän tittelin niin noviisi, kuin kokeneemmassakin sarjassa. Itse turnauksen voitto meni Ball State Universitylle.


Alla tämän turnauken väittelyaiheet ja pieni sanasto lyhenteiden ymmärtämiseen.

TH= this house= tämä toimija (väittelijät)
THW=this house would
THBT=this house believes that (tämä toimija uskoo että jotain pitäisi tehdä)

1. TH rejects the use of "OK Boomer"
2. THBT it is time for older feminists to step aside.
3. TH supports higher corporate tax rates in place of corporate philanthropy
4. THW eliminate the President's power to pardon.
5. THBT violent revolution is the best way to bring real social change.
6. Semi-final round: TH, as the United Kingdom, would end the British Monarchy.
7. Final round: THBT humans have a moral obligation to keep their brains from disconnected from computers. (Tämä viittaa esimerkiksi Elon Muskin yritykseen Neuralink, jonka ideana on asentaa tietokonesiru pään sisälle, joka sitten kommunikoisi teknologian ja ajatusten välillä)

Tämä viikko on koulun puolelta hiukan kevyempi kuin viime viikko, joten vapaa-aikaa on toivottavasti hiukan enemmän kuin edellisellä viikolla. Toisaalta perjantai aamupäivällä suunnataan seuraavaan turnaukseen, joten montaa päivää ei kotona ehdi viettää. Ensi viikolla myös pitkään odotettu hiihtoloma.

Comments

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii