South Fork National Park

Ollaan kaverini kanssa pitkään suunniteltu viikonloppuretkeä isoon kansallispuistoon Tennesseen ja Kentuckyn osavaltioissa. Pari viikkoa sitten päästiin vihdoin matkaan kohti South Fork National Parkia, ja kuitattiin samalla myös Daniel Boone National Forest Kentuckyssa, jossa alla olevat vesiputoukset ovat yksi Kentuckyn suosituimmista luontokohteista. Ajomatkaa oli reilu kolmetuntia suuntaansa, ja ensimmäinen päivä oli melko sateinen. Onneksi paikoin tiheä metsä suojasi sateelta. Toisena päivänä aurinko paistoi miltei kirkkaalta taivaalta, mutta lämpötila oli toisaalta pakkasen puolella. Onneksi kevätaurinko tuntuu jo hiukan lämmittävän.

Cumberland Falls




Yövyttiin pienessä kylässä, josta sattui löytymään melko autenttinen American Diner, 30-luvulla perustettu perheyritys oli mukava illallispaikka, oon nimittäin yrittänyt löytää tämän tyylistä vanhan ajan paikkaa pitkään. Vaikka ruoka ei terveellisimmästä päästä ollutkaan, ei suklaapirtelössä ollut mitään moitittavaa! 😁


Toisen päivän vaelluspaikassa eksyttiin vahingossa erään kukkulan päälle, josta löytyi vanha aavekaupunki. Kyseinen paikka on Googlen mukaan entinen teemapuisto, joka ei ole ollut toiminnassa enää pitkään aikaan. Rakennukset olivat osittain pystyssä, ja täysin hiljaisen aavemainen katu oli miltei karmiva.


Eagle Falls at Daniel Boone National Forest
Yön ja aamun lämpötila oli pakkasen puolella, ja vaikka aurinko lämmittikin päivällä, oli jääpuikkoja havaittavissa useissa paikoissa.
South Fork National Park


Kansallispuistossa maasto vaihtui sammaleikosta kallioon ja siitä savipohjaiseen hiekkaan. Reissukaveri näki ensimmäistä kertaa elmässään jäkälää, mikä oli Suomalaisen näkökulmasta erikoista.


Twin Arches at South Fork National Park
Kansallispuistossa meidän kohteena oli massiivisen kokoiset "kaaret" keskellä puistoa, jotka ovat ilmeisesti jääkauden muovaamat.






Comments

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii

Väittelyturnaus Chicagossa