Alkuvuoden kuulumisia

Hei vaan paikoitellen keväisestä Nashvillestä!
Vaikka eletään vasta helmikuun alkupuoliskoa, on täälläpäin nähty jo keväisiä, aurinkoisia päiviä. Lämpotila vaihtelee nollasta 20. asteeseen, ja aamuisin täytyy tarkistaa säätiedotus ennen asuntolasta poistumista, sillä iltapäivällä saattaa sataa kaatamalla vaikka aamulla taivas oli kirkas. Sää on kummallinen ilmiö. Tammikuu meni lukujärjestykseen totutellessa ja kevään aikatauluja rakentaessa. Kursseja löytyy viisi kappaletta, sisältäen matikkaa, kielen opiskelua, antropologiaa, liiketaloutta sekä puheenpitämisen opiskelua. Huh, yhdyssanat meinaavat jo unohtua, Suomeksi tulee kirjoitettua kohtuullisen harvoin.
Viikko sitten osallistuin kansalliseen nuorisopoliittiseen konferenssiin, jossa puhujina mm. senaattori, edustajainhuoneen jäsen, ekonomisti sekä kirjailijoita.
Ohjelmaa on riittänyt koulun ulkopuolella niin opiskelijajärjestöissä kuin omatoimissa aktiviteeteissa. Huonekaverin kanssa kävimme vaeltamassa Kentuckyssa kansallispuistossa, ja viime viikonloppuna osallistuin ensimmäistä kertaa poliittisen nuorisojärjestön kokoontumiseen, koska tapahtuma järjestettiin Nashvillessä. Suomessa toimin monen vuoden ajan nuorisopolitiikan parissa ja kävin paljon tapahtumilla, joten oli mukava tavata ihmisiä täälläpäin joiden kanssa keskustella USAn politiikasta ja ajankohtaisista aiheista.

Konferenssiviikonloppu järjestettiin mielettömän kokoisessa "hotellissa" jossa keskellä virtasi joki
Viime aikoina Yhdysvalloissa uutisia on dominoinut Presidentti Trumpin virkarikossyyte sekä maailmalla leviävä Korona-virus. Yliopisto on kieltänyt kaiken koulun sponsoroiman matkustamisen maihin joihin liittohallitus on nimennyt korkean riskin matkustusvaroituksen. Hiihtoloma on kahden viikon päästä, ja esimerkiksi moni Kiinasta kotoisin oleva opiskelija ei voi matkustaa kotiin loman ajaksi, koska F-1 ja J-1 viisumilla ei pääse tällä hetkellä takaisin maahan jos on oleskellut liittohallituksen nimeämässä erittäin riskialttiissa maassa viimeisen kahden viikon aikana. Saa nähdä mihin tilanne kehittyy lähiaikoina.
Vuosi 2020 tuo tullessaan presidentinvaalit, ja monia kampanjoita löytyy myös meidän kampukselta. On mielenkiintoista seurata yhteiskunnan aktivoituvan jälleen poliittisen keskustelun ympärille.

Monikulttuurisuuden puolesta toimivan opiskelijajärjestön juhlissa

Vuoden väittelykisat alkoivat meidän koulun omalla turnauksella, johon osallistui yli 50. tiimiä, ja aiheita olivat muun muassa EU, uskonnon levittäminen maailmalla, ja vanhempien holhous. Viikon päästä suuntaamme Chicagoon, ja seuraavana viikonloppuna New York Cityyn, jota seuraakin Spring Break tai suomalaisittain hiihtoloma. Maaliskuussa pääsen osallistumaan ensimmäiseen mannertenväliseen turnaukseen vähän erilaisissa meiningeissä.

Tänään lauantaiaamuna oli mukava herätä auringonpaisteeseen ilman herätyskelloa. Menneellä viikolla yöunet on olleet melko vähäisiä koulun ja muiden hoidettavien asioiden suhteen, joten on ihanaa saada nukkua pitkään. Vaikka koulua on takana vasta viisi viikkoa, tuntuu tahti olevan melkoisen kova. Tulevalla viikolla riittää kokeita ja tapaamisia, mutta mukana pysyy koska kaikki muutkin ympärillä pakertavat ahkerasti. Onneksi mukaan mahtuu myös uniikkeja juttuja, kuten entisen kansallisen turvallisuus neuvonantajan ja YK:n Suurlähettilään John Boltonin vierailu ja luento yliopistolla.

Huonekaverini Courtney

Comments

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii

Väittelyturnaus Chicagossa