Kevään kurssit

Terveisiä lukukauden toiseksi kiireisimmältä viikolta! Spring Break eli USAn versio hiihtolomasta lähestyy, ja näin ollen myös midterm-kokeet ja projektit sijoittuvat nyt päättyvälle ja tulevalle viikolle. Tämä lukukausi eroaa edellisestä niin paljon että on vaikea edes pukea sanoiksi, kuinka paljon enemmän kouluhommia on riittänyt, kun kurssejakin on melkein tuplasti. Opiskelemaan on herätty tällä viikolla lähes joka päivä jo kuuden jälkeen, eikä silti tunnit päivässä meinaa riittää, hah. 

Tammikuussa tännekin saatiin lunta, ainakin melkein. Lähes koko helmikuun on puolestaan satanut vettä joka toinen päivä.
Viime syksynä taistelin matikan kanssa, ja päädyin keskeyttämään kurssin, jota nyt suoritan uudestaan. Tällä kertaa opiskeluun käytetystä ajasta ainakin puolet on kulunut pelkän matikan laskemiseen. Tämän lukukauden kurssit ovat seuraavat:

Historia: "Capital, labor and democracy in the United States"
Kurssi alkoi 1400-luvun loppupuolelta, ja isoina aihealueina on tähän mennessä olleet orjuus, Amerikan kapitalismin kehitys, eri ideologioiden kannatus suhteessa taloudelliseen tilanteeseen, luokkajako, vallankäyttö ja ammattiyhdistysliikkeiden synty ja kehitys. Kurssi analysoi yhteiskuntaa ja aikakausia aina vuoteen 2018-vuoteen saakka. Kaiken kaikkiaan kurssilta on tähän mennessä irronnut tosi paljon itselle uutta tietoa ja perspektiivejä, koska professori on äärimmäisen pätevä ja luennoilta en koskaan haluaisi olla pois, koska joka kerta oppii niin paljon uutta.

Yliopiston tarjoama erikoiskurssi: "Rhythm of Change: African politics and music"
Yhden professorin ja yhden dekaanin yhdessä vetämä kurssi, jossa on vain vajaa 15 opiskelijaa, joten kurssi on vuoropuhelu painotteinen, ja kaikki osallistuvat keskusteluun jokaisella tunnilla. Sisältö koostuu paitsi useiden eri Afrikan maiden historiaan ja yhteiskunnan kehitykseen, myös vahvasti siihen, mikä musiikin rooli on mielipiteen ilmaisemisessa ja jokapäiväisessä elämässä.


Matikka: calculus

Valtioppi/kv-politiikka: "Introduction to international politics":
Alkeiskurssi maailmanpolitiikan perustermeistä ja teorioista. Kurssi keskittyy vahvasti neuvottelutaktiikoihin, maiden välisiin voimasuhteisiin ja sotaan, sekä pyrkii selittämään miksi sotia tapahtuu, niin sisällissodan kuin maailmansodan mittakaavassa. Keskiössä myös ydinaseet, globalisaatio, kaupankäynti ja kauppasuhteet, sekä ihmisoikeudet.

Kemia: Kemia jokapäiväisessä elämässämme
Kurssi alkoi kemian alkeilla ja perustiedoilla, mutta myöhemmin on siirtynyt enemmän erilaisten energialähteiden tutkimiseen. Kemian kautta tarkastellaan esimerkiksi ydinvoimaa, ja uusiutuvan energialähteiden tehokkuutta.
+ Kemian laboratoriokurssi, jossa aihealueet vaihtuvat viikoittain.

Comments

Popular posts from this blog

Introduction

The Big Island, Hawaii

Syksyn kuulumisia