Introduction

Tervetuloa seuraamaan opintojani Vanderbiltin yliopistossa Nashvillessä!

Matkaan lähdin valmistuttuani Jyväskylän Lyseon IB-lukiosta kesällä 2018.
Opinnot kestävät nelisen vuotta, ja tavoitteena on jonkinlainen kandi, suuntausta ei vielä tarvitse valita, mutta taloustieteet ja politiikka eniten kiinnostaa.

Lukuvuonna 2018-2019 saan kunnian toimia Fulbright Finland -lähettiläänä, eli edesauttaa USAn ja Suomen akateemista yhteistyötä, esimerkiksi kertomalla luokkatovereille opiskelumahdollisuuksista Suomessa, sekä viestien Yhdysvalloista Suomeen.

Henkilökohtainen tavoitteeni Fulbrighter-vuodelle on edistää suomalaisten toisen asteen opiskelijoiden käsitystä siitä, ettei Yhdysvalloissa opiskelu ole kiinni ainoastaan rahasta. Yhdysvallat tunnetaan kovatasoisista korkeakouluistaan, mutta ensimmäinen kysymys jokaisen vastaantulijan mielessä on sama: kuinka rahoitan opintoni maassa, jossa on melko tavanomaista maksaa jopa yli 50 tuhatta euroa vuodessa lukukausimaksuja. Suomessa korkeakoulu on periaatteessa ilmainen.

Jokainen koulu haluaa hyviä opiskelijoita listoilleen. Varakkaat koulut, etenkin yksityiset, ovat valmiita tarjoamaan motivoituneille opiskelijoille jopa täysiä stipendejä, sisältäen esimerkiksi lukukausimaksut ja asumisen. Moni etenkin korkeatasoisista kouluista takaa, että jokainen hyväksytty opiskelija saa tarvitsemansa avustuksen koulumaksuihin liittyen.

Akateemisten opintojen lisäksi olen kiinnostunut muusta toiminnasta jota Vanderbilt tarjoaa runsain mitoin: kerhoja ja klubeja löytyy purjehduksesta neulontaan, videopeleistä politiikkaan sekä kiinteistövälityksestä satelliittikerhoon. Sanomattakin selvää, että monikulttuurisessa yliopistossa riittää kerhotoimintaa jokaiselle. Itse olen kiinnostunut jatkamaan golfin pelaamista, liittymään väittelykerhoon ja tutustumaan kampuksen poliittisiin nuorisojärjestöihin. Taisin kirjautua ainakin 15 eri klubin postituslistalle, kun valinnanvaraa oli niin paljon...

Syksyn lukujärjestykseen kuuluu 4 kurssia: matikkaa, maantiedettä, Amerikan perustuslain tutkimista ja kirjoitustaitojen harjoittelemista sekä kurssi, jossa tutkitaan Euroopan historiaa nykypäivään saakka Islaminuskon kautta. On paljon ainekohtaisia kursseja joita suoritetaan erityisesti ensimmäisenä ja toisena vuonna, kun opinnot eivät vielä lukitu tiettyyn pääaineeseen. Näin ollen moni kuulemma vaihtaakin pääainetta jopa 3 kertaa, koska monet vaadittavat kurssit herättävät uusia mielenkiinnonkohteita.

Kampuksella olen majaillut lähes pariviikkoa, ensin kansainvälisten opiskelijoiden orientaatiossa, jonka päätyttyä amerikkalaiset opiskelijat muuttivat kampukselle. Keskiviikkona lukukausi käynnistyi kohtuullisen pitkän ja kattavan orientaation jälkeen. Kolmen koulupäivän jälkeen on fiilis positiivinen, ja työmäärä hyvin jaettavissa lukukaudelle.
Nyt ensimmäisen vapaaviikonlopun viettoon, pian lisää mm. hakuprosessista, IB-tutkinnon hyödyistä (ja mahdollisista hidasteista) jenkkiyliopistossa, sekä elämästä kampuksella yli kuuden tuhannen muun kanditason opiskelijan kanssa.





Comments

Popular posts from this blog

The Big Island, Hawaii

Vaihto-opiskelu ja viimeinen lukuvuosi